Over Beaunino…

In het kort over mij: Ik woon alleen met twee oude katers in een rijtjeshuis met een tuin in de Zaanstreek. Mijn zoon (1997) woont sinds kort met twee goede vrienden samen in een mooi jaren ‘30 appartement in een gezellige winkelstraat.

Wandelen: Tijdens de lockdown ben ik eigenlijk pas gaan wandelen. Toen mijn vakantie naar Ibiza werd geannuleerd heb ik goede wandelschoenen, echte wandelsokken en een heuptas aangeschaft waar ik nog steeds erg blij mee ben.

Camino de Santiago : in 2021 of 2022 wil ik tijdens mijn vakantie in een gedeelte van de Camino Frances te lopen van Leon naar Santiago, dit is ongeveer 310 km. Later wil ik dan het eerste gedeelte van de Camino Frances wandelen van St Paul Pied de Port naar Leon.

Alles is natuurlijk nu afhankelijk van COVID-19 en de beperkingen daaromtrent. Zonder vaccinaties ga ik zeker niet op pad.

Slowgrim: In april 2013 lag ik lichamelijk behoorlijk in de kreukels. Nog steeds is niet helemaal duidelijk of de ontstekingen in mijn gewrichten en pezen door een bacterie werd veroorzaakt of door de toen ook gediagnosticeerde poly-artrose (handen, voeten en SI gewricht). Tussen artrose en poly-artrose is het verschil niet voor iedereen duidelijk. Bij poly-artrose ontstaan er gewrichtsaandoeningen in verschillende gewrichten in het lichaam. Deze aandoeningen worden niet veroorzaakt door onjuiste belasting of overbelasting, zoals bij artrose wel het geval is, maar door in de loop der jaren ontwikkeld afweersysteem. Het kraakbeen van meerdere gewrichten vermindert of verdwijnt tegelijkertijd. Drie weken na mijn ziekenhuisopname kon ik nog geen 200 meter lopen. In januari 2014 sleepte ik nog steeds een beetje met mijn been, het zag er niet uit. In april van dat jaar daarop kon ik weer langzaam een stukje lopen van ongeveer 3 km, een mijlpaal als je het jaar daarvoor gevreesd hebt dat je misschien wel nooit meer beter zou worden.

Vooruitgang : In februari 2019 kon ik denk ik ongeveer 4km per uur lopen en ben ik begonnen met krachttraining. In november van datzelfde jaar ben ik daar yoga bij gaan doen. Een combinatie die voor mij heel goed werkt, maar echt helemaal de oude ben ik helaas nooit meer geworden.

Iedereen zijn eigen Camino’ Snel loop ik dus niet. Meestal 4,5 a 5 km per uur. Ik probeer de afstand langzaam uit te breiden.

Acda en De Munnik
Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: